elsevier

Próbahozzáférés Elsevier Funding Institutional finanszírozási adatbázishoz

2024-03-20 11:07

Funding institutional logo

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Elsevier Kiadó 2024. március 18-tól április 17-ig próbahozzáférést biztosít Funding Institutional adatbázisához a Wigner FK munkatársai számára intézeti IP tartományon belülről, valamint távoli hozzáféréssel EduID-val és VPN-nel.

A Funding Institutional olyan finanszírozási adatbázis, amely több mint 40 000 aktív és visszatérő finanszírozási lehetőséget, 8 millió odaítélt támogatást tartalmaz több mint 15 000 finanszírozótól világszerte, beleértve magyar finanszírozó szervezeteket is. A platform világszerte támogatja a kutatókat és kutatóintézeteket a pénzügyi források (kutatási projekt-támogatások, ösztöndíjak, vagy más pénzügyi támogatások) felkutatásában és a tervezési munkafolyamatok optimalizálásában.

Az adatbázis honlapja: https://www.fundinginstitutional.com/

A kiadó szeretettel vár minden érdeklődőt Unlocking Grant Success with Funding Institutional című, angol nyelvű webináriumára is, amelyben bemutatja a  Funding Institutional használatát és lehetőségeit.

A webinárium időpontja: 2024. március 21. (csütörtök) 10.00

Regisztráció: https://elsevier.zoom.us/webinar/register/WN_brA1-C6cRIafk9-mIfSFhQ

Az Elsevier Kiadó örömmel fogadja tapasztalataikat és észrevételeiket is a Funding Institutional adatbázissal kapcsolatban, valamint mi is várjuk megkereséseiket e-mail címünkre: lib@wigner.hun-ren.hu

Open Access publikálás SpringerNature és Elsevier lapokban

2022-02-24 16:02

 

SpringerNature
2022-től ismét lehet a SpringerNature fully open access lapjaiban térítésmentesen publikálni, tehát pl. BMC lapok, npj lapok, EPJ lapok, Scientific Reports, Nature Communications stb. folyóiratokba beküldött cikkek, - amennyiben elfogadásra kerülnek, - térítésmentesen jelenhetnek meg.
Idén a fully OA folyóiratokban 258 db cikk ingyenes publikálására van lehetőség konzorciumi szinten, a hibrid folyóiratokban pedig 652 db.

Elsevier
Fontos változás, hogy a levelező szerzőnek csak az a szerző tekinthető, aki a kéziratot benyújtja, és ettől kezdve a publikálási folyamat során a cikkel kapcsolatos minden adminisztrációs feladatot ellát, ő levelez a Kiadóval, illetve az open access igénylést és licencet is ő tölti ki.
Az a szerző, aki ugyan meg van jelölve levelező szerzőként, de nem ő nyújtotta be a kéziratot, nem ő levelez és nem ő tölti ki az OA megjelenéshez szükséges licencet, nem tekinthető a megállapodás szempontjából levelező szerzőnek.
Idén a konzorciumnak 1000 db cikk ingyenes publikálására van lehetősége a fent meghatározott szabályok szerint.

Open Access publikálási lehetőség az Elsevier-nél

2019-08-23 10:01

Az EISZ és az Elsevier kiadó közötti megállapodás értelmében ismét elérhetővé vált a ScienceDirect és a Scopus adatbázis a csillebérci akadémiai intézetek számára. Az előfizetéséhez ingyenes open access publikálási lehetőség is tartozik, így az MTA Wigner FK és MTA EK szerzők levelező szerzőként jegyzett nyílt hozzáférésű cikkei 2019. július 1-től további költségek és adminisztrációs teher nélkül jelenhetnek meg az Elsevier kiadó 1750 folyóiratában.

További ingyenes open access publikálási lehetőségek megismeréséhez tekintsék át a Könyvtár open access oldalait.

Oldalak