Elsevier

A Wigner FK és EK levelező szerzőként jegyzett és 2019. július 1. után benyújtott cikkek további költségek és adminisztrációs teher nélkül jelennek meg nyílt hozzáféréssel az Elsevier kiadó 1750 folyóiratában.

1. Publikáció benyújtása előtt érdemes ellenőrizni a folyóiratot. A jogosult folyóirat ellenőrzhető a folyóiratkeresővel.

2. A szerzők már a cikk benyújtásának feltöltő felületén válasszák a Gold Open Access publikálási opciót a feltüntetett APC-díjtól függetlenül. Ezen a felületen még nem lehet az ingyenes publikálást választani.

3. A cikk elbírálást követően kell feltölteni a cikk egyéb adatait és megnevezni az intézményt, valamint igényelni az ingyenes open access publikálást. Cikk publikálási folyamat áttekintése.

Elsevier Open Access licenc kiválasztása:

A folyamat során a cikk beküldőjének ki kell választania, hogy mely Creative Commons licenc szerint szeretné közzé tenni a cikket. Fontos, hogy kiválasztás után már nem módosítható a CC licenc, ezért érdemes választás előtt megfontolni, hogy melyik publikálási licenct válasszuk.

CC BY 4.0 : a cikk felhasználójának (3. személy) lehetősége van a mű átdolgozására, vagy akár kereskedelmi felhasználására is

CC BY-NC-ND 4.0 : a mű nem dolgozható át, valamint az így védett cikk nem használható fel kereskedelmi célokra a felhasználó (3. személy) által

A confirmation gomb megnyomásával a publikációs folyamat befejeződik.

4. Ezt követően az open access affiliációt a Könyvtár igazolja az Elservier Open Access Platformon.

5. Amennyiben a cikk kiválasztása benyújtáskor előfizetéses formában történik, a publikálást követően utólag korlátozott ideig módosítható.

 

További információk:

EISZ (Hungarian Electronic Information Service National Programme) (Elsevier) >>

Open access megállapodás az Elsevier kiadóval (EISZ) >>

 

Egyéb open access publikálási lehetőségek:

 Akadémiai Kiadó >>

 American Chemical Society >>

 Electrochemical Society  >>

 Institute of Physics Publishing >>

 Royal Society of Chemistry >>

 Springer Nature  >>

 Taylor & Francis  >>

 SCOAP3  >>

 Egyéb >>