open access

Open access publikálás az IOP Publishinggel - webinárium

2024-04-23 12:41

IOP OA webinar logo

Ajánljuk az alábbi IOP kiadói webináriumot azok számára, akik még nem publikáltak IOP lapokban és szeretnének megismerkedni a folyamattal. 

Mint ismeretes, a Wigner FK kutatói jogosultak az IOP folyóiratokban a térítésmentes open access cikkek közlésére az EISZ program keretében.

Open Access publikálás SpringerNature és Elsevier lapokban

2022-02-24 16:02

 

SpringerNature
2022-től ismét lehet a SpringerNature fully open access lapjaiban térítésmentesen publikálni, tehát pl. BMC lapok, npj lapok, EPJ lapok, Scientific Reports, Nature Communications stb. folyóiratokba beküldött cikkek, - amennyiben elfogadásra kerülnek, - térítésmentesen jelenhetnek meg.
Idén a fully OA folyóiratokban 258 db cikk ingyenes publikálására van lehetőség konzorciumi szinten, a hibrid folyóiratokban pedig 652 db.

Elsevier
Fontos változás, hogy a levelező szerzőnek csak az a szerző tekinthető, aki a kéziratot benyújtja, és ettől kezdve a publikálási folyamat során a cikkel kapcsolatos minden adminisztrációs feladatot ellát, ő levelez a Kiadóval, illetve az open access igénylést és licencet is ő tölti ki.
Az a szerző, aki ugyan meg van jelölve levelező szerzőként, de nem ő nyújtotta be a kéziratot, nem ő levelez és nem ő tölti ki az OA megjelenéshez szükséges licencet, nem tekinthető a megállapodás szempontjából levelező szerzőnek.
Idén a konzorciumnak 1000 db cikk ingyenes publikálására van lehetősége a fent meghatározott szabályok szerint.

Open Access publikálási lehetőség az Elsevier-nél

2019-08-23 10:01

Az EISZ és az Elsevier kiadó közötti megállapodás értelmében ismét elérhetővé vált a ScienceDirect és a Scopus adatbázis a csillebérci akadémiai intézetek számára. Az előfizetéséhez ingyenes open access publikálási lehetőség is tartozik, így az MTA Wigner FK és MTA EK szerzők levelező szerzőként jegyzett nyílt hozzáférésű cikkei 2019. július 1-től további költségek és adminisztrációs teher nélkül jelenhetnek meg az Elsevier kiadó 1750 folyóiratában.

További ingyenes open access publikálási lehetőségek megismeréséhez tekintsék át a Könyvtár open access oldalait.

Oldalak