Elektronikus keresés

Könyvtárunk az ExLibris ALMA könyvtári szolgáltatás kezelő rendszerét használja, melynek online keresője a Primo VE. Ebben a keresőszolgáltatásban nem csupán könyvtárunk teljes állományát böngészhetjük, de előfizetett adatbázisokat és online folyóiratokat is, valamint Open Access tartalmakat is kereshetünk.

Állományunk 55 119 könyvet, 2 782  távoli elérésű elektronikus könyvet, 41 658 folyóirategységet, 2 208 kutatási jelentést (report), 16 elektronikus dokumentumot (CD/DVD), valamint 3 muzeális értékű könyvet foglal magába. A könyvek és folyóiratok kölcsönzése is az Alma könyvtári rendszeren keresztül történik. A Primo VE keresőben talált kölcsönözhető példányokra beiratkozott olvasóink előjegyzéseket is tehetnek.

A könyvtári online keresőbe beléphetünk keresőkifejezésünk beírásával a honlapunk bal felső részén található keresőmezőbe vagy az alábbi linkre kattintva: https://wigner.primo.exlibrisgroup.com/discovery

Olvasói profilba lépés menete:

Beiratkozott olvasóink egyéni belépéssel, azonosító és jelszó megadása után léphetnek be (a belépéshez szükséges azonosítókat könyvtáros kollégáinktól igényelhetik). A Wigner FK munkatársai Shibboleth (EduID) azonosítással is beléphetnek a Primo VE-be.

Bejelentkezés után megtekinthetőek az olvasó adatai, kölcsönzései, előjegyzési és digitalizációs kérései és esetleges zárolások, illetve üzenetek is.

A Primo VE-ben bejelentkezés után elmenthetjük kereséseinket, találatainkat kedvencnek jelölhetjük, megtekinthetjük keresési előzményeinket, sőt találatinkat különböző formátumban (ris, bibtex, endnote, stb.) exportálhatjuk is.