PrimoARP adatrepo honlap indulásIntézeti kiadványok a REAL-banFolyamatosan növekvő e-könyv állomány - linkOpen Access publikációs lehetőségek

Open access publikálás az IOP Publishinggel - webinárium

2024-04-23 12:41

IOP OA webinar logo

Ajánljuk az alábbi IOP kiadói webináriumot azok számára, akik még nem publikáltak IOP lapokban és szeretnének megismerkedni a folyamattal. 

Mint ismeretes, a Wigner FK kutatói jogosultak az IOP folyóiratokban a térítésmentes open access cikkek közlésére az EISZ program keretében.

Próbahozzáférés Elsevier Funding Institutional finanszírozási adatbázishoz

2024-03-20 11:07

Funding institutional logo

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Elsevier Kiadó 2024. március 18-tól április 17-ig próbahozzáférést biztosít Funding Institutional adatbázisához a Wigner FK munkatársai számára intézeti IP tartományon belülről, valamint távoli hozzáféréssel EduID-val és VPN-nel.

A Funding Institutional olyan finanszírozási adatbázis, amely több mint 40 000 aktív és visszatérő finanszírozási lehetőséget, 8 millió odaítélt támogatást tartalmaz több mint 15 000 finanszírozótól világszerte, beleértve magyar finanszírozó szervezeteket is. A platform világszerte támogatja a kutatókat és kutatóintézeteket a pénzügyi források (kutatási projekt-támogatások, ösztöndíjak, vagy más pénzügyi támogatások) felkutatásában és a tervezési munkafolyamatok optimalizálásában.

Az adatbázis honlapja: https://www.fundinginstitutional.com/

A kiadó szeretettel vár minden érdeklődőt Unlocking Grant Success with Funding Institutional című, angol nyelvű webináriumára is, amelyben bemutatja a  Funding Institutional használatát és lehetőségeit.

A webinárium időpontja: 2024. március 21. (csütörtök) 10.00

Regisztráció: https://elsevier.zoom.us/webinar/register/WN_brA1-C6cRIafk9-mIfSFhQ

Az Elsevier Kiadó örömmel fogadja tapasztalataikat és észrevételeiket is a Funding Institutional adatbázissal kapcsolatban, valamint mi is várjuk megkereséseiket e-mail címünkre: lib@wigner.hun-ren.hu

Meghívó Alma napra - 2023. november 28. BME OMIKK

2023-11-15 23:13

Alma nap a BME OMIKK-ban

A Wigner FK Könyvtárában működő ExLibris Alma rendszer 2024. november 28-án kerül bemutatásra a könyvtárszakmai közönségnek. Az esemény színhelye a BME OMIKK.

2023. november 28.
BME OMIKK, 1111 Budapest, Budafoki út 4-6.

Emeleti közösségi terem (megközelíthetőség a Sóhajok hídján át vagy a Tankönyvolvasó felől)

Program:

10:00 - 10:30
Regisztráció, kávé

10:30 - 11:15
Köszöntő - Ex Libris hírek, Hogyan lehet Almára váltani?
Alma bemutatás - pár szóval az implementációról

11:15 - 12:15
Károly Egyetem útja az Almáig, Charles University - Univerzita Karlova
Radka Římanová, főigazgató
Lucie Panchártek Suchá, e-resources
Károly Egyetem Központi Könyvtára

12:15 - 12:45
Ebéd

12:45 - 14:00
Magyar példa – az első Alma könyvtár Magyarországon, HUN-REN Wigner Fizikai Kutatóközpont
Kutnyánszky Anikó: Alma rendszer a Wigner Fizikai Kutatóközpont Könyvtárában. Implementáció Aleph rendszerről Almára. Digitális dokumentumok tárolási és keresési lehetőségei Alma-D-ben
Verle Ilona: Olvasószolgálati feladatok, a PRIMO VE használata olvasói szemszögből 

Szabó Györgyné: Katalogizálás Alma rendszeren, rekordok átemelési lehetőségei

14:00 - 14:30
Alma demó, Ex Libris

14:30 - 14:45
Q&A – záró gondolatok

>> Meghívó és regisztráció

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hello Ex Libris Alma!

2023-11-15 21:54

ExLibris Alma logo

Magyarországon elsőként a Wigner Fizikai Kutatóközpont Könyvtárában kerül bevezetésre az ExLibris Alma rendszer. A projekt önerőből valósult meg és az ExLibris Aleph rendszert váltja fel. A rendszer teljes egészében felhő alapú szolgáltatás, egy felületen kezeli a print, elektronikus és digitális dokumentumokat. Könyvtárhasználók a Primo felületen tudnak keresni vagy használhatják a Keresés minden forrásban keresődobozt. Beiratkozott könyvtárhasználók olvasói kártyával vagy EduID bejelentkezést követően tudnak igényléseket rögzíteni. Beiratkozáshoz lépjenek velünk kapcsolatba!

Oldalak