adatbázis

Ismét elérhető Taylor&Francis adatbázis

2023-01-26 13:59

T&F logo
EISZ Nemzeti Program keretében létrejött konzorcium tagjaként 2023-tól intézményünknek ismét hozzáférése van a Taylor & Francis kiadó Science & Technology Library adatbázisához.

A szerződés keretében több mint 510 folyóirat mintegy 13 ezer kötete és 850 ezernél is több lektorált cikke érhető el teljes szöveggel 1997-ig visszamenőlegesen többek között a fizika, kémia, matematika, mérnöki, biológiai és földtudományok területén.

Az adatbázis és a teljes folyóiratlista az alábbi linken érhető el: https://librarianresources.taylorandfrancis.com/collection/science-technology-library/ 

A folyóiratokat és a publikációkat elérik a Könyvtári metakeresőn keresztül is. A metakeresőt Könyvtárunk honlapján keresztül is elérhetik, használják a Keresés minden forrásban lehetőséget a bal oldali menüben.

A Read & Publish szerződés lehetőséget biztosít a kiadó folyóirataiban történő ingyenes open access publikálásra a Wigner Fizikai Kutatóközpont levelező szerzői számára, melyről hamarosan részletes tájékoztatást küldünk.

Amennyiben további kérdés, probléma merülne fel az adatbázis használata során, kérjük, forduljanak bizalommal a könyvtár munkatársaihoz. 

Újból elérhető az Arcanum Digitális Tudománytár

2021-02-03 11:55

Arcanum Digitális Tudománytár

Intézetünk egyéni előfizetést vásárolt a 2021. évre, ezért újból elérhető az Arcanum Digitális Tudománytár a Wigner Fizikai Kutatóközpont és az Energiatudományi Kutatóközpont számára. A hozzáférés a csillebérci telephelyen vagy EduID (Shibboleth) belépéssel távoli bejelentkezéssel is elérhető.

Új intézeti előfizetés: Akadémiai Digitális Archívum

2021-01-06 13:49

Szaktárs logó

2021. január 1-től hozzáférhető a Wigner FK és Energiatudományi Kutatóközpont munkatársai számára a Szaktárs adatbázis Akadémiai Digitális Archívuma.

A gyűjtemény az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent tudományos műveket tartalmazza az 1950–1996 közötti (kisebb számban az 1996 utáni) időszakból, közöttük számos művet a fizika és kémia tárgyköréből. Az archívumban mintegy 8 ezer kötet 2,5 millió oldala kereshető teljes szöveggel. Az adatbázis a kutatási hálózat intézmények számára a csillebérci telephelyen vagy EduID belépéssel távolról is elérhető.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Szaktárs többi adatbázisához nincsen hozzáférésünk, az elérési jogosultság kizárólag az Akadémiai Digitális Archívumra vonatkozik.

Oldalak