Szaktárs

Próbahozzáférés TIT Gondolat Kiadó e-könyveihez

2021-03-11 12:40

Az Arcanum fél éves próbahozzáférést biztosít TIT Gondolat e-könyves adatbázisához a KFKI campus intézeteinek munkatársai számára a Szaktárs platformon 2021. október 4-ig.
Az adatbázisban az 1920-1990-es években megjelent számos fizika tárgyú monográfia és gyűjteményes mű is elérhető magyar nyelven, köztük olyan klasszikusok, mint Albert Einstein, Max Born, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, Max Planck, Simonyi Károly, Gábor Dénes, vagy Györgyi Géza művei.

A dokumentumokat távolról is elérhetik VPN-nel, vagy Shibboleth (EduID) azonosítással. Kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal, ha gondjuk akad a távoli hozzáférés beállításával!

Új intézeti előfizetés: Akadémiai Digitális Archívum

2021-01-06 13:49

Szaktárs logó

2021. január 1-től hozzáférhető a Wigner FK és Energiatudományi Kutatóközpont munkatársai számára a Szaktárs adatbázis Akadémiai Digitális Archívuma.

A gyűjtemény az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent tudományos műveket tartalmazza az 1950–1996 közötti (kisebb számban az 1996 utáni) időszakból, közöttük számos művet a fizika és kémia tárgyköréből. Az archívumban mintegy 8 ezer kötet 2,5 millió oldala kereshető teljes szöveggel. Az adatbázis a kutatási hálózat intézmények számára a csillebérci telephelyen vagy EduID belépéssel távolról is elérhető.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Szaktárs többi adatbázisához nincsen hozzáférésünk, az elérési jogosultság kizárólag az Akadémiai Digitális Archívumra vonatkozik.