Tájékoztató az Elsevier adatbázisok leállásáról

2019-01-14 09:38

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy az EISZ és az Elsevier között nem született megállapodás a 2019. évi előfizetésekről, emiatt a ScienceDirect és a Scopus adatbázisok lekapcsolása 2019. január 11-én megtörtént.

Korábbi konzorciumi lincenszszerződés alapján a KFKI telephelyén működő akadémiai intézetek továbbra is jogosultak egyes tartalmak elérésére a ScienceDirect platformon. Változatlanul elérhetők a ScienceDirect Freedom Collection 2012. december 31-ig megjelent online folyóiratai, valamint a Könyvtár által vásárolt örök licenszű e-könyvek. Ha hibát észlelnek az elérésben, szíveskedjenek jelezni nekünk! A folyóiratok listáját a Könyvtár honlapján elérhető Online Folyóiratok Adatbázisában találhatják, a jogosultság szerinti időintervallumok frissítése folyamatban van. 

2013-tól megjelent cikkek beszerzésében, valamint referensz kéréseikkel kapcsolatban Könyvtárunk nyújt segítséget. Kéréseiket eljutatthatják személyesen, emailben, telefonon, vagy a honlapunkon található könyvtárközi kérés igénylő űrlap segítségével. Az alábbi linken további hasznos tudnivalókat találhatnak: Nincs előfizetésem - hogyan férhetek hozzá online tudományos tartalmakhoz?

Figyelmükbe ajánljuk az EISZ titkárság által közzétett Kérdések és válaszok az Elsevier tárgyalásokról címmel megjelent cikket a tárgyalási folyamatról, a felek álláspontjáról és a kialakult helyzetről.

További kérdéseikkel, észrevételeikkel forduljanak hozzánk!

Köszönjük megértésüket!