Szolgáltatások

 

Beiratkozás nélkül igénybe vehető szolgáltatások:

Dokumentumaink, adatbázisaink helybenhasználata, szaktájékoztatás, másolat-, könyvtárközi cikkmásolat-szolgáltatás valamennyi telephelyi dolgozó számára biztosított. Külső felhasználók számára előzetes bejelentkezés szükséges.

Beiratkozás:

A kölcsönzés, könyvtárközi könyvkölcsönzés beiratkozáshoz kötött szolgáltatások. A KFKI telephely területén működő kutatóközpontok állandó munkaviszonyban levő munkatársai automatikusan iratkozhatnak be (személyazonosító igazolvány vagy útlevél, és intézeti belépőkártya szükséges). Készfizető kezesi megállapodással iratkozhatnak be, illetve kölcsönözhetnek könyvet:

  • a Wigner FK-val kapcsolatban álló felsőoktatási intézmények azon hallgatói, doktoranduszai, akik nem rendelkeznek Wigner FK munkaszerződéssel,
  • a közérdekű önkéntes munkavállalói szerződéssel rendelkező munkatársak,
  • valamint a csillebérci campuson működő gazdasági társaságok munkatársai.

Készfizető Kezesi Megállapodás Wigner és EK munkatársai számára

Készfizető Kezesi Megállapodás a csillebérci campuson működő gazdasági társaságok munkatársai számára

 

 

 

 

 

Kölcsönzés:

  • kurrens folyóiratok 3 napra, folyóévet megelőzően megjelent folyóiratok 2 hétre, reportok 1 hónapra vihetők el, szükség esetén ez hosszabbítható. A raktári állományba tartozó könyvek tartós kölcsönzésbe kerülnek.
  • az olvasótermi könyvek és folyóiratok helyi elbírálás alapján rövid időre kölcsönözhetőek. 

Előjegyzés, digitalizálás:

  • a Primo VE Discovery keresőszolgáltatás használatával a beiratkozott olvasóink egyéni, Wigner FK munkatársai egyéni és/vagy Shibboleth bejelentkezés után előjegyzést, illetve digitalizációs kérést vehetnek fel a kívánt dokumentumra (a digitalizálási kérelmeket oldalszám tekintetében könyvtáros kollégák elbírálják. Teljes könyvet, folyóiratszámot tilos digitalizálni!)
  • a hozzáférhető példányok azonnal kölcsönözhetőek.
  • a legalább egy hónapja kölcsönzésben levő dokumentumokat az igénytől függően átmeneti időre visszakérjük a jelenlegi használójától

Hazai és külföldi könyvtárak állományából másolatokat és eredeti dokumentumokat szerzünk be olvasóink igényei szerint. A beszerzés költsége az olvasó témaszámát terheli. Más könyvtáraknak hivatalos könyvtárközi kérés vagy elektronikus levélben eljutattott igény alapján adunk kölcsön kiadványt, vagy küldünk másolatot.

Kéréseiket kérjük az alábbi címre küldjék: lib@wigner.hun-ren.hu

Szolgáltatási díjak:
Hazai könyvtárakból a könyvkölcsönzés ingyenes, a cikkmásolatok ára könyvtáranként változik, kb. 24,- és 30,- Ft között oldalanként + postaköltség.

Külföldi könyvkölcsönzés: 4.500,- Ft
Külföldi cikkmásolat: ~ 3.500-3.600,- Ft
A megjelölt árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.

 

Tájékoztatás a könyvtár állományáról:

Személyesen, telefonon és e-mailben is nyújtunk felvilágosítást. Tájékoztatást nyújtunk a könyvtár állományáról, segítséget adunk a számítógépes és hagyományos cédula- és kötetkatalógusok használatában. Segítünk a különböző hazai és külföldi információs szolgáltatásokban, adatbázisokban való eligazodásban, keresésben. Felvilágosítást nyújtunk elektronikus folyóiratokról, azok hozzáférhetőségéről. Tájékoztatást adunk a hazai könyvtárak igénybe vehető szolgáltatásairól.

 

 

Szkennelés:

A Könyvtár állományában található, illetve hozott dokumentumok szkennelésére van lehetőség az olvasóteremben lévő szkennerrel. A szkennelt dokumentumok saját pendrive-ra menthetők illetve tetszőlegesen megadott e-mail címre küldhetők.

Másolat szolgáltatás:

beiratkozott olvasóknak saját kezű másolás esetén:
A/4-es oldal 13,- Ft + 27% ÁFA
A/3-as oldal 25,- Ft + 27% ÁFA

külső felhasználóknak saját kezű másolás esetén:
A/4-es oldal 16,- Ft + 27% ÁFA
A/3-as oldal 30,- Ft + 27% ÁFA

könyvtárközi kéréssel:
A/4-es oldal 22,- Ft + 27% ÁFA + postaköltség
A/3-as oldal 42,- Ft + 27% ÁFA + postaköltség

 

Az olvasóteremben laptoppal érkező felhasználóink vezeték nélküli hálózaton is elérhetik az internetet. A csatlakozás Wigner WiFi, valamint EduRoam szolgáltatáson keresztül történik.

 

 

Könyvrendelés:

Egyedi szakirodalmi igények esetén a könyvrendelések teljeskörű ügyintézését vállaljuk, a kutató témaszáma terhére. A Wigner Fizikai Kutatóközpont és az Energiatudományi Kutatóközpont munkatársai a témaszámukra vásárolt könyveket kötelesek a könyvtárban bemutatni, melyeket állománybavétel után tartós használatra kikölcsönzünk.

Könyvrendelését elküldheti e-mailben.