MeRSZ próbahozzáférés és új funkciók az Akadémia szótárakban

2018-04-17 15:46

 

Az Akadémiai Kiadó új próbahozzáférést biztosít MeRSZ adatbázisához, valamint új szolgáltatásokkal bővítette a eisz.szotar.org kínálatát.

A MeRSZ online könyvtárban több száz korszerű, online szakkönyv teljes tartalma kereshető, jegyzetelhető és hivatkozható.

A próbahozzáférés 2018. április 30-ig nyújt kipróbálási lehetőséget.

A már olvasható és az előkészületben lévő címek listája letölthető itt >>

 

Az Akadémiai szótárak oldala új funkciókkal bővült. A hagyományos szótárfunkciók mellett már angol, német és francia nyelvtudását is gyakorolhatja nyelvi tesztekkel. A "Tesztre készen" lehetőségekre kattintva tetszőleges felhasználónév és jelszó megadása után érhetőek el a nyelvvizsga tesztek, nyelvtani gyakorlatok és hallás utáni szövegértési feladatok.

Amit az oldal továbbra is kínál:

  • Kétnyelvű szótárak: angol, francia, német, spanyol, holland, olasz, orosz, latin
  • Egynyelvű szótárak: magyar helyesírási szótár, idegen szavak és kifejezések szótára, környezetvédelmi lexikon, magyar értelmező kéziszótár, magyar szinonimaszótár
  • Összetett és egyszerű keresés címszavakban vagy szócikkek teljes szövegében
  • Megújult szótár-applikáció (2018 májusától elérhető iOS-re és Androidra) a korábbi egy szótár–egy applikáció modellel szemben egyetlen alkalmazásban kezelhető és kereshető minden szótári adatbázis a webes felületen már megszokott valamennyi funkcióval

Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal!

 

Csatolt dokumentum(ok):