Akadémiai Kiadó adatbázisainak próbahozzáférése

2018-09-05 11:22

Ajánljuk figyelmükbe az Akadémiai Kiadó szótárait magába foglaló, megújult Szótár.net oldalt, valamint a Kiadó új próbahozzáférésést, melyet 2018. szeptember 3 és 28-a között biztosít MeRSZ adatbázisához.

A Kiadó szótárszolgáltatásnak felülete nemrégiben teljesen megújult, valamint elindult mobilapplikációja. Fontos változás, hogy az eddigi eisz.szotar.org domain megszűnik, erről a címről átirányít a www.szotar.net oldalra, ahol a rendszer már IP cím alapján azonosítja az előfizető intézmények felhasználóit.

A Szotar.net iOS és Android applikációk októbertől letölthetők az App Store-ból és a Play Áruházból. Intézményi IP-t (pl. wifit) használva a saját mobileszközeinken elérhetővé válik a szótárak még könnyebben, még gyorsabban használható mobil-változata.

Az előfizetett szótárakat a frissebb Microsoft Office programokon (pl. Office 2013, és frissebb verziók) belül is lehet használni, külön böngészőablak megnyitása nélkül. A szótár a használt program ablakában a jobb oldalon jelenik meg, és bármely szóra kattintva azonnal láthatjuk a szótári találatokat minden előfizetett szótárban. A szótár a Microsoft Áruházból telepíthető (Microsoft Office Word: Beszúrás menü–>Áruház). A keresőmezőbe be kell írni a „szótár” keresőszót, majd hozzáadni a Szotar.net online szótárat.

MeRSZ online könyvtár további művekkel bővült, így már 298 szakkönyv érhető el kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában.

A teljes címlista letölthető itt >>>

 

Kérjük jelezzék nekünk érszrevételeiket személyesen, telefonon, vagy e-mailben!

Csatolt dokumentum(ok):