E-könyvek elérése az elektronikus katalógusban

2019-01-18 12:09

A Könyvtár által egyénileg vásárolt e-könyveket az elektronikus katalógusunkból érheti el. Az e-book állományban való keresést az előre összegyűjtött rekordlista segíti. Ha megtalálta a keresett könyvet, a sorszámára kattintva érheti el a rekord teljes megjelenítését.

A "Rekord teljes megjelenítése" képernyőn láthatja a könyv bibiográfiai adatait. A teljes szövegű letöltéshez válassza a "Teljes szövegű elérés KFKI felhasználóknak" lehetőséget (1.). A könyv tartalmi kivonatát, egyéb adatait Google Books-on is megtalálhatja, megtekintéshez kattintson a könyvborító képére (2.).

A "Teljes szövegű elérés KFKI felhasználóknak" lehetőségre kattintva egy felugró ablak jelenik meg (Kérjük, engedélyezze a felugró ablakokat!). Ebben röviden ismertetjük a felmerülő szerzői jogi szabályokat, amit a "Continue" gombra kattintva fogadhatnak el, így elérve az e-könyvet a szolgáltató oldalán.

Az EBSCO adatbázisban található e-könyvek használati útmutatóját itt találja.

A Science Direct adatbázisban található e-könyvek megtekintéséhez válassza a "Wigner Research Centre for Physics, IP Access" lehetőséget. 

A megjelenő oldalon böngészheti a könyv tartalmát. Az egyes fejezetcímekre kattintva érheti el a fejezet teljes tartalmát.

A fejezetet megnyitva online, letöltés nélkül olvashatjuk, megoszthatjuk, vagy akár exportálhatjuk a dokumentum adatait. A letöltést az oldal felső részén található "Download PDF" gombbal kezdhetik meg.

Az elektronikus katalógus használatáról további információ, útmutató itt található.

További kérdéseikkel, hibával kapcsolatban kérjük, keresse fel Könyvtárosát!

Jó olvasást kívánunk!