Rendezvény

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság - Kinyitjuk az Adattárat

2015. január 20.
Óbudai Egyetem (Budapest III., Bécsi út 96/B)
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatikatörténeti Fóruma (NJSzT iTF) küldetésének megfelelően nagy hangsúlyt fektet a múlt emlékeinek megőrzésére.

Címke: 

NJSZT ITF - Nagy Számítástechnikai Műhelyek

2013. november 15.
Szeged, Agora, Kálvária sugárút 23.
Nagy Számítástechnikai Műhelyek sorozat következőrendezvénye, ahol az egyik első hazai kutató-fejlesztő-oktató műhely, a József Attila Tudományegyetem Kibernetikai Laboratórium (JATE KIBLAB)  50 éve történt alapításához kapcsolódó történetét elevenítjük fel.

Címke: 

Doktori Konferencia

Dátum: 2013. június 21-23
Tudod-e, mivel foglalkozik a szomszéd tanszéken dolgozó doktorandusz kollégád, hajdani évfolyamtársad, vajon a fizika mely ágát műveli, milyen kérdéseken töri a fejét, milyen eredményei vannak, hol publikálta ezeket? Mire használja a doktoranduszoknak alanyi jogon járó állami támogatást?

Címke: 

Tanártovábbképzés a CERN-ben 2013

A továbbképzés időpontja: 2013. augusztus 9-18.
Az Eötvös Társulat megbízásából 2013-ban is megszervezzük a fizikatanárok cerni továbbképzését. A továbbképzésen maximum 40 fő vehet részt. Az idei továbbképzés különlegessége, hogy az LHC (Nagy Hadronütköztető) leállása miatt valószínűleg több kísérleti berendezést - és magát a gyorsítót is - meg lehet majd nézni, amiket az elmúlt években nem lehetett.

Címke: 

Statikus Fizikai Nap 2013 - TBA, Tenzorhálózatok és összefonódottsági struktúrák erősen korrelált rendszerekre

Dátum: 2013. március 22.
Előadó: Barabási Albert László, Legeza Őrs
Az MTA Fizikai Tudományok Osztálya Statisztikus Fizikai Bizottsága és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Statisztikus Fizikai Szakcsoportja 2013-ban is megszervezi a hagyományos Statisztikus Fizikai Napot, amelynek célja, hogy áttekintést nyújtson a hazai statisztikus fizikai kutatásokról. Szívesen látunk minden érdeklődőt és várjuk a jelentkezőket, akik rövid, 5-10 perces előadások keretében mutathatják be eredményeiket. Ebben az évben két hosszabb, áttekintő jellegű előadást tervezünk a reggeli és a délutáni blokk elején.

Címke: 

2013 European School of High-Energy Physics

Dátum: 2013. január 5-18.
A következő európai részecskefizikai iskola Parádfürdőn lesz, 2013 június 5-18 között. Jó lenne, ha minél több fiatal magyar fizikus jelentkezne rá, persze a szervezők majd válogatnak, mert mindig túljelentkezés van. Lehetőségünk lesz viszont a hivatalosan felvetteken kívül listener-eket küldeni, de őket is a jelentkezettekből választjuk ki.

Címke: