10. Workshop on Particle Correlations and Femtoscopy

A Wigner FK, a Károly Róbert Főiskola és az ELTE közös rendezésében folyik jelenleg is a jublieumi 10. Workshop on Particle Correlations and Femtoscopy  konferencia, melyre augusztus 25-29 között kerül sor Gyöngyösön, a Károly Róbert Főiskolán.

Konferenciánk kiemelt vendégei A. Bialas, az Európai Akadémia tagja, a Lengyel Tudományos és Művészeti Akadémia elnöke (Krakkó), Csernai László, az Európai Akadémia tagja, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a Bergeni Egyetem norvég-magyar fizikus professzora, Jenkovszky László, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a kievi Bogoljubov Elméleti Fizikai Intézet professzora,  Simone Giani, a CERN LHC TOTEM kísérletének tudományos vezetője (CERN), valamint William (Bill) A. Zajc, a New York-i Columbia Egyetem fizika tanszékének tanszékvezető professzora, a PHENIX kíséret korábbi tudományos vezetője voltak.

A konferencián áttekintettük a részecske és magfizikai reakciók téridőskáláján, azaz a femtométer skálákon történő távolságmérések kísérleti, elméleti és módszertani aspektusait, a legutóbbi akadémia évben elért tudományos eredményeit, betekintettünk az LHC diffraktív proton-proton ütközéseinek adataiba és azok értelmezésébe, és külön szekcióban tárgyaltuk a modern tudományos ismeretterjesztés legújabb  módszereit is.

A további információ: http://wpcf2014.karolyrobert.hu/

2014.08.25. 08:00 - 2014.08.29. 18:00
Címke: