Tanárok elismerése

A Fasori Evangélikus Gimnáziumban ma matematika-, kémia- és fizikatanárokat tüntettek ki.

A Graphisoft Alapítvány a Magyar Matematika Oktatásáért díjat 21 olyan matematikatanár kapta, akinek a diákjai jó eredményt értek el az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen és az Arany Dániel Matematikai Versenyen.

Az "Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" és az "Ericsson a matematika és fizika népszerûsítéséért" díjat összesen 16 tanár nyerte el.
 

Balogh Terézia dr. Forgács József
Meleg István Endrész Gyöngyi

A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásáért kuratóriuma négy tanárnak ítélte oda "A Magyar Kémiaoktatásért" díjat. Dr. Forgács József a debreceni Erdey-Grúz Tibor Vegyipari Középiskola és Kollégium tanára. Szakkönyvek, példatárok szerzõje. Tagja a Felvételi Írásbeli Tételkészítõ Bizottságnak. Balogh Terézia a szentesi Koszta József Általános Iskolában tanít, kémia, matematikai, pedagógia-értékelési tantárgyi szakértõ. Meleg István a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban tanít, az országos beiskolázásû speciális kémia tagozat tanára. Endrész Gyöngyi a miskolci Földes FerencGimnáziumban tanít matematikát és kémiát. A kitüntettek diákjai számos versenyen értek el nagyon jó eredményeket.


Az ünnepségen jelentették be, hogy a Graphisoft R&D Rt., az Ericsson Magyarország Kft. és a Richter Gedeon Rt. által alapított, egyenként 1 millió forintos RÁTZ TANÁR ÚR ÉLETMÛDÍJ-at az idén elõször adják át két-két matematika-, fizika- és kémiatanárnak. Rátz László a Fasori Evangélikus Gimnázium legendás tanára volt 35 éven át. Tanítványai közé tartozott például Neumann János és Wigner Jenõ. A mai ünnepségen Wigner Jenõ unokája is részt vett, aki a díjkiosztásra érkezett Budapestre.

2001. november 8.

Hírek http://www.kfki.hu/chemonet/
http://www.chemonet.hu/