Élelmiszer-kémia és élelmiszer-ipari technológia  
 

Élelmiszer-ipari, élelmiszer-kémiai gyűjtemények
 
  Átfogó gyűjtemények
  Élelmiszer-biztonság, minőségi követelmények az élelmiszeriparban
  Élelmiszer mikrobiológia
  Iparági információk
 
  Egyéb érdekességek, hasznos adatok


Átfogó gyűjtemények




  Nutrition Arbor Nutrition Guide

Könnyen átlátható linkgyűjtemény, mely bemutatja élelmiszeripar külföldi képviselőit, az élelmiszer biztonsággal, kutatással valamint az élelmiszer törvényekkel foglalkozó oldalakat.
  Poultry
Jól strukturált, átfogó linkgyűjtemény a baromfiról.
  Meat, Fish, Poultry, Food Resource
Termékenként csoportosított linkgyűjtemény. Az oldalak nemcsak további internetes oldalakra, hanem a nyomtatott szakirodalomra is egyaránt hivatkoznak.

Élelmiszer-biztonság, minőségi követelmények az élelmiszeriparban




  Foodinfonet

A FoodInfoNet oldalain a minőségbiztosítás mellett további információkat talál az érdeklődő a világ élelmiszeriparáról.
  SafeFood
Minőségbiztosítással foglalkozó oldalak linkgyűjteménye.
  Dr. Bene László: Kertészeti termékek: gyümölcs, zöldség, gomba és dísznövény minőségi követelményei az Európai Unióban
 

  Buzás János - Jakovác Frigyes: Kertészeti termékek szállítása, tárolása, csomagolása az Európai Unióban
 

Élelmiszer mikrobiológia




  Food Microbiology

Az élelmiszer mikrobiológia átfogó linkgyűjteménye.
  Food under the microscope - Élelmiszerek a mikroszkóp alatt
 

Iparági információk




  Borbarát Magazin

  Borászati Honlap

  Landra

A Sütő-, cukrász-, édes-, tészta- és malomipar információs központja
  A Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és -Kereskedők Szövetsége

  Magyar Gombás Lapok
 

Egyéb érdekességek, hasznos adatok




  Dr. Rácz László: Élelmiszerrel szervezetünkbe kerülő nyomelemekről

  Thermophysical Properties of Fluid Milk Products

Folyékony tejipari termékek termofizikai adatait (pl.: sűrűség, viszkozitás, vezetőképesség, szárazanyag tartalom stb.) bemutató oldal.
  Nutrition Analysis Tool - USDA Nutrient Database for Standard Reference
A Nutrition Analysis Tool program segítségével könnyedén elemezhetők az élelmiszerek. A programmal meghatározható az élelmiszerek kaloria, koleszterin vagy zsírtartalma.
  Jancsó Gábor: Gombaszagok kémiája

  Az amatőr mikológus - Színes gombakalauz

Dravecz Tibor rendszertani besorolás alapján rendezett gombafotói.

 
  
Élelmiszer-ipari, élelmiszer-technológiai írások
Vissza a lap tetejére