Élelmiszer-kémia és élelmiszer-ipari technológia  
      http://www.kfki.hu/chemonet/
      http://www.chemonet.hu/

          Elektronikus folyóiratok az Interneten


         
          Avian Pathology (with Poultry Science Symposium Series)
          Biochemical Journal
          A Biochemical Journal online változata az újságban megjelenő cikkek összefoglalóját, teljes szövegét és a cikkekhez tartozó ábrákat is tartalmazza 1996 júniusától kezdődően. Az ezt megelőző számok tartalma .pdf file-formátumban található meg és tölthető le.
          Biochemistry
          Biochemistry and Cell Biology
          Biotechnology Progress
          British Food Journal
          A havonta megjelenő újság az élelmiszeripar minden területéről naprakész információval szolgál.
          British Poultry Science
          Critical Reviews in Food Science and Nutrition
          European Journal of Lipid Science and Technology
          Farm Journal
          Az amerikai mezőgazdaságról szóló oldalakon található a Beef Today, a marhahúst előállítók lapja és a Dairy Today elektronikus újság.
          Fett/Lipid
          Food Additives and Contaminants
          Food and Agricultural Immunology
          Food and Chemical Toxicology
          Food and Foodways
          Food Chemistry
          Food Control
          Food Explorer
          Az élelmiszeripar szakértőinek szóló információs rendszer, mely az alábbi kiadványokat öleli fel: Dairy Foods, Food Master, Food Engineering, Nutra Solutions, Prepared Foods.
          Food Manufacture
          A világ élelmiszeriparáról, legfrissebb híreiről, eseményeiről tájékoztató oldalak.
          Foodnews
          A világ élelmiszereiről, élelmiszer-piacáról hetente tájékoztató oldalak.
          Food Outlook
          Az évente hatszor megjelenő internetes újság teljes áttekintést ad a gabonafélék és egyéb fontos élelmiszerek kereskedelméről. Statisztikai adatokat közöl a világ gabonapiacának fejlődéséről, tájékoztata a gabonafélék világpiaci áráról.
          Food Research International
          Food Review
          Az Economic Research Service gondozásában jelenik meg évente háromszor. A cikkek .pdf file-formátumban jelennek meg, melyeket  az oldalról elérhető Adobe Acrobat Reader segítségével lehet megtekinteni.
          Food Quality and Preference
          Frozen Food Age
          A havonta megjelenő magazin az Amerikai Egyesült Államok és Kanada hűtőiparával foglalkozik. Az 1952 óta folyamatosan megjelenő, azonos című újság internetes változata.
          Fruit and Tree Nuts
          International Journal of Food Microbiology
          International Journal of Food Science and Nutrition
          Journal of Agricultural and Food Chemistry
          A havonta megjelenő elektronikus újság analitikai módszerekkel, táplálkozástudományi és toxikológiai kérdésekkel, a tárolás alatt lejátszódó kémiai változásokkal,  környezetvédelmi, mezőgazdasági problémákkal foglalkozik.
          Journal of Biological Chemistry
          Journal of Food and Drug Analysis
          Journal of Food Composition and Analysis
          Journal of the Science of Food and Agriculture
          Journal of Wine Research
          Lebensmittelchemie
          Nahrung/Food
          Packaging Technology and Science
          Prepared Food
          A Cahners Business Information által kiadott, havonta megjelenő magazin, amely beszámol az új termékekről, fejlesztési irányokról.
          Scaffolds Fruit Journal
          Starch - Stärke
          Trends in Food Science and Technology
          Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung (European Food Research and Technology)
         
         
      Vissza a tartalomjegyzékhez

       
        Egyéb kiadványok

        Academic Press: Food Science
        Az Academic Press élelmiszertudománnyal kapcsolatos könyveinek, kiadványainak gyűjteménye

        CRC Press: Food Science
        Az CRC Press élelmiszertudománnyal kapcsolatos könyveinek, kiadványainak gyűjteménye
         


       
      Vissza a lap tetejére
      Élelmiszer-kémia és élelmiszer-ipari technológia