Köszöntő

 

Köszöntöm Önt a 100 éves Védőnői Szolgálat centenáriumi honlapján. Idén ünnepeljük a a Magyar Örökség díjas Magyar Védőnői Szolgálat alapításának 100 éves évfordulóját, amely kiváló alkalmat jelent a számvetésre, az eredmények bemutatására, a tapasztalatok összegzésére.

A centenárium alkalmából egy éven át tartó programsorozatban mutatjuk be az elmúlt száz esztendő fontosabb eseményeit, azok helyszíneit, kiemelve a Védőnői Szolgálat fejlődésében múlhatatlan érdemeket szerző személyek szerepét is.

Az ünnepségsorozat fővédnöke Balog Zoltán Emberi Erőforrás Miniszter.

A 100 éves évforduló apropóján létrehozott honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk látogatóinkat a centenáriumi év eseményeiről, híreiről. Reméljük, hogy ezáltal is minél többen kapcsolódnak be a programokba.

Vissza

Centenáriumi rendezvények

 


A jeles évfordulóról méltóképpen szeretnénk megemlékezni, ezért alakult egy központi szervezőbizottság és több helyi emlékbizottság. A bizottságok által szervezett programok idejét és helyszínét letölthető dokumentumként tesszük honlapunkon közzé.
A rendezvények legfrissebb összefoglaló táblázata itt letölthető.

Vissza

Program regisztráció

 

A regisztráció itt.

Vissza

Hírek

 

Legfrissebb hírek

Vissza

Történeti kiadvány

 

Az alábbi linken keresztül letölthető összeállítás rövid áttekintésben bemutatja az egy évszázados védőnői hivatás ellátásának különböző korszakait, a védőnők munkáját, szakmai képzésüket és nem utolsósorban néhány kiemelkedő személyiséget, akik tevékenységükkel közreműködtek a védőnői szolgálat megalkotásában, fejlesztésében. Tisztelet a múltban és a jelenben dolgozó védőnőknek, akik szakmai munkájukkal, sokszor önfeláldozó magatartásukkal, hivatásszeretetükkel megteremtették a Védőnői Szolgálat szakmai és társadalmi elismertségét.

Letölthető dokumentumok
100 éves a védőnői szolgálat
További dokumentumok

Képek

Védőnők_1 Védőnők_2 Védőnők_3

Vissza