Hirdetőtábla

ELFT Sugárvédelmi Szakcsoport


 

XLIII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam

Hajdúszoboszló, 2018. április 17-19. (kedd-csütörtök)

 

 

Első Körlevél

 

Második Körlevél

 

 

 

          Köszönjük, hogy részt kíván venni a XLIII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyamon. A tanfolyam programbizottsága által összeállított program a Szakcsoport honlapjáról letölthető (www.kfki.hu/elftsv). Szerencsére idén is számos pályázat érkezett a Sugárvédelmi Nívódíjra (5 fő). Ebben az évben nem lesz külön poszter szekció, de ismét lesznek a kiállítók által szponzorált kávészünetek.

 

Külön szekcióban fogunk megemlékezni Fehér Istvánról, szakcsoportunk alapítójáról és tiszteletbeli elnökéről! Felhívjuk a Sugárvédelmi Szakcsoport tagjainak figyelmét, hogy április 18-án délután rendkívüli Taggyűlést tartunk. A pontos időpontot a kiadott programfüzet tartalmazza majd. Amennyiben a rendkívüli Taggyűlés nem határozatképes, a rendkívüli Taggyűlést 30 perccel később változatlan napirenddel ismét megtartjuk. A rendkívüli Taggyűlésen a Vezetőség az SZMSZ módosítási javaslatát fogja előterjeszteni jóváhagyásra. Az SZMSZ tervezetét jelen körlevél mellékleteként küldjük.

 

A szóbeli előadások ideje 15 perc, amelyet 5 perc vita, megbeszélés követ. A Nívódíj pályázók esetén az előadások ideje 20 perc, amelyet 5 perc kérdés, hozzászólás követ. Kérjük, hogy az időkorlátot lehetőség szerint mindenki tartsa be.

 

A tanfolyamot Hajdúszoboszlón, a Hunguest Hotel Békében (4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 10.) (http://www.hotelbeke.hunguesthotels.hu) rendezzük meg. A tanfolyam programja 2018. április 17-én 11:00-tól regisztrációval és ebéddel kezdődik. A továbbképzés hivatalos programját 13:00-kor az elnök nyitja meg köszöntő beszédével. A szálloda mögött ingyenes, őrzött parkoló áll rendelkezésre. A Hajdúszoboszlóra induló vonatok menetrendje a http://www.mavcsoport.hu internetes oldalon tekinthető meg. A Vasútállomástól minden vonat érkezését követően autóbusz indul a Béke Szálló mellett található autóbusz pályaudvarra.

 

Az első étkezés április 17-én az ebéd, az utolsó április 19-én szintén az ebéd lesz. Az étkezések büfé jellegűek. A bankett április 18-án 20:00 órakor kezdődik az étteremben, ennek során - a szokásainkhoz híven - a Sugárvédelmi Szakcsoport emlékérmének és a Nívódíjak átadására is sor kerül. A hivatalos program tervezett befejezését jelentő zárszóra április 19-én 12:00-kor kerül sor.

 

Budapest, 2018. március 29.

 

          Baráti üdvözlettel:

 

          Bujtás Tibor

          a szervezőbizottság nevében

 

 

 

 

 

 

Sugárvédelem

  

A SUGARVÉDELEM on-line folyóirat lehetőséget biztosít magyar nyelven írt tanulmányok, szakcikkek rövid időn belül történő megjelentetésére. A cikkekhez mellékelni kell egy 50-100 szavas rezümét magyar és angol nyelven, és 4-5 kulcsszót, valamint a cím angol nyelvű fordítását. A megjelentetésre szánt cikkek csak a szerzők addig máshol még magyarul meg nem jelent, saját önálló (társszerzők esetében közös) írásműveik lehetnek.

A cikket a folyóirat sablonjának megfelelő formátumban e-mail-ben kérjük beküldeni a vincze@haea.gov.hu címre. A cikk sablon a folyóirat honlapjáról letölthető: Cikk sablon »

Az on-line folyóirat a jellegének megfelelő, közlésre alkalmas cikket, két anonim sugárvédelmi szakemberrel lektoráltatja. A cikkek leadási határideje folyamatos, megjelenés a sikeres lektorlást követően azonnal megtörténik! A folyóirat egyes számait az első cikk lektorálását követően azonnal megnyitjuk olvasásra, így a beérkezett cikkek rövid időn belül olvashatóvá vállnak (optimálsi esetben 5-7 hét). A megnyitott szám zárása a megfelelő számú cikk megjelenése után történik.

A megjelentetésre szánt írásművek csak nyílt (nem minősített) információkat és adatokat tartalmazhatnak. Ezek minősített voltát a Szerkesztőbizottság nem vizsgálja, ennek felelőssége a cikk szerzőjét terheli.

Minden kézirathoz mellékelni kell egy kitöltött "Kézirat benyújtási nyilatkozatot"-ot , amelyet a kézirattal kapcsolatos mindennemű levelezésért, valamint a szerzői korrektúráért felelős szerzőnek ("levelező szerző") kell aláírnia. A nyilatkozat letölthető: Nyilatkozat »

 

Vincze Árpád főszerkesztő

 

2018